top of page

BOŽIČEK, DEDEK MRAZ, ​MIKLAVŽ

Dragi otroci!

Leto je že skoraj naokoli in mi se že veselimo srečanja z vami. Prav gotovo ste medtem že zelo zrasli in se veliko naučili.

Tudi letos bi z veseljem prišli v mamičino ali očijevo službo, v vaš vrtec, šolo, ali pa kar k vam domov, da se skupaj poveselimo.
Ker pa nas po celem svetu čaka ogromno otrok, smo v mesecu decembru zelo zaposleni, zato nas raje kar pokličite, da se dogovorimo kdaj se bomo srečali.

Z nami lahko pridejo tudi palčki, jelenčki ali pa celo hudički in angelčki.
Obdarimo vas lahko tudi s čisto pravo praznično, cirkuško ali celo klovnsko predstavo.

Komaj čakamo, da se zopet vidimo, da vas pozdravimo in razveselimo z darili!

Vaši

Miklavž, Božiček in dedek Mraz

IMG_3622izrez.jpg

Za vašo prireditev, kulturni dompodjetje, sindikat, festival, trgovski center ali event vam ponujamo obisk Božička ali Dedka Mraza, v kombinaciji z obdarovanjem in z zabavno praznično predstavo.

Po dogovoru lahko organiziramo tudi prostor in darila za otroke. Za podjetja in večje skupine je možna organizacija celotnega dogodka.
Program izvajajo izkušeni igralci. Poskrbimo, da je izvedba v »norem« decembru čim manj stresna za naročnika in da je naše srečanje prijazno in zabavno, tako za otroke, kot tudi za odrasle. Čarobno doživetje, ki se ga boste še dolgo spominjali!

Prav tako lahko na vaši sindikalni zabavi ali na vašem sprejemu za poslovne partnerje presenetite svoje goste z novoletnim programom, oblikovanim prav za vaš event.

Lahko se prilagodimo vsakemu prostoru in različnemu številu otrok.

PREDSTAVE:

predstava BOŽIČNI PRIDNOMETER ALI DEDKOV PRIDNOMETER​
Brežice praznična tržnica & predstava dec 21-37.jpg

Božiček je pred novim letom čisto preveč zaposlen, da bi se sam pogovoril z vsemi otroci in odraslimi.

Zato je na pot poslal svoja palčka Bolfenka in Lenkota, skupaj s prav posebnim merilnim apratom pridnometrom.
Ali si letos zaslužite darilo? Ali bo nerodnima palčkoma do novega leta uspelo izmeriti pridnost vseh otrok na svetu? Ali pa bosta morala zopet celo leto čistiti hlev severnih jelenov? Kaj pa če pridnometer eksplodira?!
Humorna, inovativna in interaktivna avtorska predstava, ki na obraze gledalcev vedno zariše široke nasmehe.

Predstava se izvaja na zunanjih kot tudi notranjih prizoriščih. Izvajata jo dva palčka, ki za seboj vlečeta rdeče božične sani, natovorjene s specialnim aparatom pridnometrom. Aparat je domišljeno opremljen s svetlobnimi in zvočnimi efekti, ter z merilno skalo in s posebno merilno čelado! Poleg tega lahko opravlja tudi funkcijo detektorja resnice! Predstava se po dogovoru lahko zaključi tudi s prihodom Božička ali Dedka Mraza in obdarovanjem otrok. Predstavo izvajamo tudi v verziji Dedkov pridnometer. Predstava traja 45 min.  Potreben prostor v izmeri cca 3x5 m. Predstava je primerna za otroke od 3 leta starosti dalje.

predstava JELENČKOV PRAZNIČNI CIRKUS​
046A9524.jpg

Jelenčka Hudko in Rudolf sta celo poletje vadila cirkuške in žonglerske trike, da bi pozimi presenetila otroke in dedka Mraza.

Seveda se jima načrti, v največje veselje malih gledalcev, podrejo že takoj na začetku.

Pa kaj potem. Morda to res ni najboljša predstava, vendar ob pomoči otrok postane skoraj najboljši praznični cirkus na svetu!
Šaljiva, barvita, s klovnskim humorjem obarvana predstava, s stalnim sodelovanjem otrok!

Predstava se izvaja tako na zunanjih kot tudi notranjih prizoriščih, pri čemer je potreben prostor v minimalnem obsegu 4x5 m in električni vtič. Predstava je primerna za otroke od 3 leta starosti dalje. Nastopata dva igralca. Predstava traja 45 minut. Predstava se po dogovoru lahko zaključi tudi s prihodom Božička ali Dedka Mraza in obdarovanjem otrok..

 

foto: Simao Bessa

predstava SIRKEC, SIRKEC​
SIRKEC SIRKEC.jpg

Klovn Zupi si srčno želi, da bi ga otroci imeli vsaj tako radi kot Božička. Zato se izdaja za božička in otrokom prinese največje darilom na svetu, še večje kot je slon ali pa pralni stroj. Vendar ga otroci takoj razkrinkajo, darilo pa, v veselje vseh prisotnih nemudoma stori žalostni konec. Ampak zakaj bi se sekirali, saj so vendar prazniki.

Kaj pa če škrat Zupi namesto darila otrokom raje odigra predstavo? Celo poletje je namreč vadil cirkuške trike! Bi radi videli najbolj poredne žogice na svetu? Bi želeli sodelovati v cirkuški točki? Ste že videli kitajske vrteče krožnike?

Predstava se izvaja na zunanjih kot tudi notranjih prizoriščih, pri čemer je potreben prostor v minimalnem obsegu 4x5 m. Predstava je primerna za otroke od 3 leta starosti dalje.

Nastopa en igralec.

Čas trajanja predstave cca 35 minut.

Predstava se po dogovoru lahko zaključi tudi s prihodom Božička ali Dedka Mraza in obdarovanjem otrok..

 

foto: Simao Bessa

predstava MIKLAVŽEVA PARKLJA
radolca_miklavzev_sejem_miklavz-47.jpg

Na videz strašna, v resnici pa simpatična negativca, popestrita vaš dogodek s pravim parkljastim nastopom. Najrajši se postavljata pred otroki in jih  "izzivata", še posebej manjše od sebe, pri čemer pa po navadi potegneta kratko.

Videli boste ognjena žongliranja, bruhanje ognja in pirotehnične efekte... 

Nikogar se ne bojiva! Niti Miklavža! Samo prosim, otroci, ne povejte mu tega ...

 

​Predstava se izvaja na zunanjih in notranjih prizoriščih. V notranjih prizoriščih odpadejo vsi pirotehnični efekti,

Za izvedbo je potreben prostor v minimalnem obsegu 4x3 m. Predstava je primerna za otroke od 4 leta starosti dalje.

Nastopata dva igralca.

Čas trajanja predstave cca 25 minut.

Predstava se po dogovoru lahko zaključi tudi s prihodom Miklavža in obdarovanjem otrok..

PRAZNIČNE ANIMACIJE:

animacija JELENČKA NA HODULJAH
predstava za otroke, animacija za otroke, veseli december, božiček, dedek mraz, prihod Božička, prihod dedka Mraza

​ Jelenčka Hudko in Rudolf sta celo poletje vadila cirkuške in žonglerske trike, da bi pozimi presenetila otroke in celo samega Božička.

Naučila sta se hoditi na visokih hoduljah in žonglirati s svetlečimi novoletnimi lučkami.

S praznično osvetljenimi, atraktivnimi hoduljami krožita po vašem prizorišču, zabavata mimoidoče in širita veselo praznično vzdušje.  Občudujoči pogledi jima ne uidejo! 

Nastop oz. animacija se izvaja tako na zunanjih kot tudi notranjih prizoriščih. 

Animacija je primerna za otroke od 3 leta starosti dalje. Nastopata dva igralca.

 

foto: Simao Bessa

 

animacija POPOTNI PRIDNOMETER​
317349208_5475030619289728_3820265337899819853_n.jpg

Božiček je pred novim letom čisto preveč zaposlen, da bi se sam pogovoril z vsemi otroci in odraslimi.

Zato je na pot poslal svoja palčka Bolfenka in Lenkota, skupaj s prav posebnim merilnim aparatom pridnometrom.
Palčka krožita po prizorišču in nadvse resno merita pridnost otrok, pa tudi odraslih. Najbolj pridno otroci dobijo priložnostno darilo.
 Da bo še bolj zanimivo, lahko palčka s seboj pripeljeta Božička. Ali pa je palček Lenko na visokih hoduljah, da že od daleč vidi kdo je priden in kdo poreden. 

Humorna, inovativna in interaktivna avtorska animacija, ki na obraze gledalcev vedno zariše široke nasmehe.

Predstava se izvaja na zunanjih kot tudi notranjih prizoriščih. Izvajata jo dva palčka, ki za seboj vlečeta rdeče božične sani, natovorjene s specialnim aparatom pridnometrom. Aparat je domišljeno opremljen s svetlobnimi in zvočnimi efekti, ter z merilno skalo in s posebno merilno čelado! Možne so različne kombinacije: dva palčka, palček in Božiček, palček  in palček na prazničnih hoduljah...

animacija PALČEK ALBERT​ NA PRAZNIČNIH HODULJAH
teater Cizamo Božiček, dedek Mraz, predstava za otroke, animacija za otroke, klovn, žongler, baloni, hodulje, otroške animacije, predstave, cirkus, otroške predstave

Albert je Božičkov najmanjši palček. Bil je tako zelo majhen, da ni dosegel niti najnižje police v njegovem skladišču daril in sladkarij. Ker mu je bil bolj v napoto, kot v pomoč, mu je bilo velikokrat hudo. Po dolgem premišljevanju se je domislil rešitve. Iz sladkornih paličic si je naredil hodulje. Tako je brez težav dosegel tudi najvišje police. Sčasoma je postal eden od Božičkovih najbolj nepogrešljivih palčkov. Napredoval je v glavnega pomočnika za sladkarije. Vsi bonboni, čokolade in piškoti, ki jih bodo otroci dobili za darila, so šli skozi njegove roke. Ker je Albert, sladkorni palček sedaj dovolj velik, tudi že od daleč vidi kateri otroci so zelo pridni in kateri malo manj pridni, porednih otrok pa po njegovem tako ali tako ni…

Atraktiven in interaktiven praznični nastop, novo v Sloveniji!

Nastop na hoduljah se lahko izvaja na notranjih ali zunanjih prizoriščih. Albert, sladkorni palček lahko kroži npr. po mestu, ali po trgovskem centru in s svojo pojavo vabi radovedne mimoidoče. Pozdravlja otroke in odrasle, se z njimi rokuje, fotografira in jih obdari s sladkorčki, figuricami iz balonov ali celo s priložnostnimi darilci. S svojo atraktivno visoko pojavo lahko s krajšim programom inovativno popestri tudi vaš prednovoletni dogodek, sprejem, promocijo itd… Čas trajanja nastopa na hoduljah je običajno 1,5 uri, oz. po dogovoru. Albertu se po dogovoru lahko pridruži tudi veliko samohodno darilo (ni na hoduljah).

animacija PRAZNIČNI MILNI MEHURČKI
predstava za otroke, animacija za otroke, veseli december, božiček, dedek mraz, prihod Božička, prihod dedka Mraza

Videli boste ogromne milne mehurčke, milijone milnih mehurčkov.

Morda pa boste kar celi zaprti v milni mehurček. Najbolj pridni otroci pa bodo dobili praznično darilo, milno peno za v žep, kar za domov!

 

Nastopajoči je opremljen s številnimi edinstvenimi, različnimi orodji za izdelavo milnih mehurčkov. Otroci z nebrzdanim veseljem opazujejo pravo pravljico milnih mehurčkov, še najbolj pa seveda uživajo, ko jih lahko pokajo. Na voljo so trije različni liki:

LEDENA VILA MILA

PALČEK TONČEK BALONČEK

PALČICA ŽAJFKA

Animacija z milnimi mehurčki se lahko izvaja kot samostojni nastop ali pa kot del praznične povorke.

na prostem, ali v zaprtih prostorih.

foto. Simao Bessa

animacija MOJSTER BOŽIČNIH CEREMONIJ MC SILVESTER
320601047_989035999152537_8748881074616243470_n_edited.jpg

Mojster Božičnih ceremonij vodi praznični božičkov ali dedkov sprevod in atraktivno naznanja njegov prihod.

Ali pa kar tako, na vaši prireditvi širi veselo praznično razpoloženje s svojo visoko, na daleč opazno postavo. Oblečen je v urejeno jelkasto zeleno obleko s svtlečimi zlatimi okraski.

Na glavi ima visok cilinder, okrašen z utripajočimi novoletnimi lučkami.

V roki drži ceremonialno palico, ki je s svojim novletnim okrasjem in utripajočimi led lučkami še najbolj podobna premikajoči se novoletni jelki.

Arkadia-224_edited.jpg
animacija BOŽIČNI EKSPRES
Arkadia-139_edited.jpg

Božičkov palček Beni se je moderniziral.

Med obiskovalci prireditve se vozi kar z električno vprego in na ta način širi praznično veselje. 

Za seboj vleče prikolico, praznično okrašen voziček z darili, ki je opremljen tudi s pisanimi vetrnicam in dvema aparatoma za milne mehurčke.

Božični ekspres ima tako namesto izpuha kar milne mehurčke!

Otroci ga naravnost obožujejo!

Božična kompozicija je sestavljena iz električnega vlečnega vozila in praznične prikolice, na kateri se nahajajo darila, novoletna jelka, pisane vetrnice in dva aparata za milne mehurčke. Komunikativni palček Beni lahko samostojno deli priložnostna darilca ali pa je del večje praznične povorke.

animacija BOLFENKOVI BOŽIČNI BALONI 
BOLFENK_edited.jpg

Bolfenk je Božičkov najbolj delaven palček.

Ker kar ne more pričakati otrok in praznikov, že pred božičem kroži po ulicah s sankami naloženimi  s posebnim aparatom pridnometrom.

S posebno merilno čelado izmeri pridnost otrok in vestno zapisuje njihove želje glede božičnih daril. Najbolj pridne otroke označi s posebno božično kapo iz balonov, tako, da bo Božiček, ko bo prišel, že od daleč videl, kateri otroci so pridni...

animacija BOZICEK NA HODULJAH​
bozicek na hoduljah_edited.jpg

Božiček si je za letošnje praznike nadel kar hodulje.

Z njimi lahko dela daljše korake in na Severnem tečaju lažje prileze preko snežnih zametov.

Hkrati pa dlje in bolje vidi, kateri otroci so pridni, kateri pa si morda ne zaslužijo darila.

Nastop Božička na hoduljah se lahko izvaja na notranjih ali zunanjih prizoriščih. Božiček lahko kroži  po prizorišču in s svojo pojavo vabi radovedne mimoidoče. S krajšim programom lahko inovativno popestri tudi vaš prednovoletni dogodek, sprejem itd…

Božičku se po dogovoru lahko pridruži tudi samohodno darilo (ni na hoduljah).
Čas trajanja nastopa na hoduljah je običajno 90 minut ali po dogovoru.

animacija ZIMSKI LUNA PARK​
teater Cizamo Božiček, dedek Mraz, predstava za otroke, animacija za otroke, klovn, žongler, baloni, hodulje, otroške animacije, predstave, cirkus, otroške predstave

Dogajanje v Zimskem luna parku vodita dva simpatična palčka. Eden je lahko na atraktivnih sladkornih hoduljah. Vsi rekviziti so primerno praznično obarvani. Zimski, praznični luna park obsega naslednje igre, animacije in atrakcije: Palčkov bum, Zimski tri v vrsto, Hoja na sladkornih palčkah, Palčkova pedala, Smučanje v troje, Zimska umetnostna gimnastika, Pridnometer, Palčkova zobna ščetka in Animacijo z modelirnimi baloni.

Dodatne možnosti so še: Karaoke, Kepanje snežaka, Božičkov dimnik, Kepanje palčka, Vrtenje Božičkovih nogavic, Hoja s krpljami in Metanje obročev na snežakov nos, obisk Božička s spremstvom, praznična predstava...

Vsak "priden otrok", obiskovalec zimskega luna parka dobi sladkorček in Božično kapo iz balonov, da bo Božiček že od daleč videl, kateri otroci so bili letos pridni...

Nastop se lahko izvaja na notranjih ali zunanjih prizoriščih. Za izvedbo je potrebno cca 10 x 10 m2, ali po dogovoru. Čas trajanja zimskega lunaparka je običajno  2 uri, oz. po dogovoru.

obisk MIKLAVŽA, BOŽIČKA ali DEDKA MRAZA

Obisk enega od naših komunikativnih, dobrih mož, ki s seboj prinesejo zvrhan koš domislic, dobre volje in prazničnega vzdušja.

Naš Dedek Mraz oz. Božiček  ali Miklavž ni brezposelni upokojeni sosed s plastično brado in poceni kostumom, ampak zabaven, prijazen, dobrodušen mož s polno malho duhovitih domislic, igralec z urejenim kostumom.

Božiček na hoduljah teater Cizamo
Božiček na hoduljah teater Cizamo
Božiček na hoduljah teater Cizamo
bottom of page