top of page
13619802_763845137090712_3352917385043925086_n.jpg

GLUMAČI

Gospe in gospodje, Ladies and Germanys! Dober dan in dobrodošli v imenu našega popotnega gledališča! Nastopali smo že po celem svetu, lansko leto pa smo bili tudi v tujini!

Glumači v srednjem veku so bili popotni ljudje, revni vandrovci, posebneži, ki so se preživljali z izvajanjem kakšnih posebnih spretnosti ali s prikazovanjem kakšnih »neverjetnih« atrakcij lahkovernim in neukim ljudem po mestnih trgih. Neredko so se poleg tega ukvarjali še z žeparjenjem in sleparjenjem. Oglejte si atraktivno, glumaško predstavo, v kateri lahko vidite spektakularne žonglersko- ognjene spretnosti ali pa za nekja novčičev kupite neverjetna čudesa iz širnega sveta.

Predstava je polna humorja in burkaških domislic, saj izhajamo iz stališča, da so tudi gledalci del tistega obdobja, v katero je umeščena.
Običajno nastopajo dva, trije ali štirje artisti, eden ali dva na hoduljah, vsaka točka je podprta z bobnanjem, zaključi pa se spektakularnim bruhanjem ognja.

Predstava se izvaja na zunanjih kot tudi notranjih prizoriščih. Nastopa lahko različno število glumačev, po dogovoru.  Predstava je primerna za raznoliko publiko. Potreben je prostor v izmeri cca 3x5 m. Predstava traja cca 30 min.

Program lahko razširimo s predstavo LEGENDA O ERAZMU PREDJAMSKEM z zabavnimi animacijami/nastopi kot so  SREDNJEVEŠKO UMIVANJE, VITEŠKI DVOBOJ, VITEZ JABELJSKI  in GLUMAŠKA ŠOLA, ki jih z velikim veseljem udeležujejo številni obiskovalci.

 

bottom of page